Αν ξυπνήσεις,(το κόμμα εδώ) μονομιάς θάρθει ανάποδα ο ντουνιάς!

ΘΕΟΣ και fractal

Θεός στην αρχική σημασία της λέξης, είναι αυτός που κινείται ταχέως, μα πολύ ταχέως. Τι είναι Θεός όμως με την μεταφυσική θρησκευτική ή και ιδεαλιστική έννοια του όρου? Πλακά κάνω, μην τρελαίνεστε. ΚΑΝΕΙΣ, μα ΚΑΝΕΙΣ ποτέ δεν μπόρεσε και ούτε πρόκειται ΠΟΤΕ να δώσει απάντηση στην παραπάνω ερώτηση. Ακόμα και στην περίπτωση του υλισμού, οπού οι λέξεις «ψυχή» και «πνεύμα» είναι κενές περιεχομένου και θεός είναι το ίδιο το σύμπαν καθ’ εαυτό, πάλι δεν γνωρίζουμε τι είναι θεός. Διότι πολύ απλά δεν γνωρίζουμε τι είναι ηλεκτρικό φορτίο, τι είναι πεδίο.

Υπάρχει κάτι σχετικό με τον Θεό για το οποίο μπορούμε να συζητήσουμε ή και να πλακωθούμε στο ξύλο. Ποια είναι η σχέση μας με τον Θεό. Σε όλες τις μονοθεϊστικές θρησκείες με εξαίρεση τα ορφικά κείμενα, ο Θεός είναι πλάστης-κατασκευαστής, αυτός που ποιεί. Στα ορφικά από την άλλη ο Θεός είναι γεννήτορας. Είναι «πατέρας», δηλαδή γονιός. Όχι απλά κατ’ εικόνα και ομοίωση, αλλά κατ’ ουσίαν. Έτσι ειδικότερα στην περίπτωση του χριστιανισμού ο Χριστός δεν είναι ο μόνος ομοούσιος τω πατρί, από την σκοπιά των ορφικών επαναλαμβάνω.

Η θεώρηση του θεού-γονέα έρχεται «γάντι» για τους υλιστές, διότι το Big Bang δεν είναι η στιγμή κατασκευής του σύμπαντος, είναι η γέννηση του σύμπαντος. Επίσης τα πάντα είναι συζευγμένα μεταξύ τους με ακαριαία ταχύτητα διότι την στιγμή της ανάδυσης της από την μοναδικότητα, η υλη ( τα όποια στοιχειώδη σωματίδια) ήταν σε μια κατάσταση ταυτό-συζυγίας.

Ναι! Το ίδιο ισχύει και για τους οπαδούς του ιδεαλισμού, όπου οι λέξεις «ψυχή» και «πνεύμα» έχουν περιεχόμενο. Ο Θεός-Πνεύμα «γεννά» (ανθρωπομορφικός όρος) πολλαπλότητες του εαυτό του κατά την ιδία ουσία του, οι όποιες δεν γίνεται να είναι αποκομμένες από αυτόν, όπως το (εκ παρθενογένεσης) έμβρυο στην μήτρα. Ουσιαστικά τα πάντα ορατά μη ορατά, αντιληπτά και μη, υλικά και μη υπό την πιο ευρεία έννοια του όρου είναι Ο Θεός. Μια ταυτό-πολλαπλότητα?

Τώρα, πως προκύπτει η ψευδαίσθηση του διαχωρισμού, της αποκοπής. Μπορεί και να συμβαίνει όντως κατά την διαδικασία απόκτησης συνειδήσεως. κάτι σαν την μίτωση των κυττάρων. Σ’ αυτήν την περίπτωση η ψευδής αίσθηση είναι η διαφορετικότητα, όχι η αποκοπή. Σ’ αυτήν την ψευδαίσθηση συμβάλει τα μέγιστα η θεώρηση του Θεού-πλάστη. Είναι άλλο πράγμα ένα νοήμων ον το οποίο κατασκευάζουμε ( ε! δεν απέχουμε πάρα πολύ) και ΑΛΛΟ πράγμα το παιδί μας το ίδιο, έστω και αν ήμασταν άφυλα όντα. Γι’ αυτό πιο πάνω ανέφερα » το εκ παρθενογενέσεως έμβρυο». Στην πρώτη περίπτωση αναφερόμαστε σε πλάστη ποιητή κατασκευαστή δημιουργό και στην δεύτερη σε γονέα! Όσο «δεμένος» και να είσαι με το δημιούργημα σου ,στην εσχάτη περίπτωση μπορείς να του «τραβήξεις» κι ένα reset-κατακλυσμό φερ’ ειπείν. Το κανεις στο παιδί σου? Η σχέση Θεού-άνθρωπου ως σχέση Γονέος-τέκνου αποκλείει το στοιχείο του φόβου. Για τον Θεό-γονιό μιλάμε, όχι για μας τους ανθρώπους και τις σχέσεις μας με τα παιδιά μας.

Επιτρέψτε μου να δώσω μια κλωτσιά και να γκρεμίσω όλα τα παραπάνω. Ορισμός: Αρχαίο = Ο,τιδήποτε προ της εποχής της πληροφορικής. Οι αρχαίες θεωρήσεις του Θεού ναι μεν είχαν αναφορές στην αίσθηση-αντίληψη του κόσμου ως ψευδή, αλλά στην εποχή της πληροφορικής πλέον είμαστε ακριβείς, αναφερόμενοι στην εικονική πραγματικότητα. Η εικονική πραγματικότητα είναι γεγονός. Υπάρχει η θεωρία και η τεχνολογική υποδομή της κατασκευής εικονικών κόσμων. Μια ματιά στα διαφορά παιχνίδια υπολογιστών και στις ταινίες του κινηματογράφου είναι η απόδειξη. Έχοντας υπ’ όψιν ότι η εκάστοτε υλοποιηθήσα φαντασία μας, ξεπέρασε κατά πολύ την αρχική φαντασία, ας προχωρήσουμε λίγο στο μέλλον. Αληθινά τρισδιάστατες εικονικές πραγματικότητες προβαλλόμενες αληθινά τρισδιάστατα, με χαρακτήρες διακρινόμενους από τεχνιτή ευφυΐα με ικανότητα συνείδησης της ύπαρξης τους. Εμείς είμαστε οι δημιουργοί. Έστω ότι κατασκευάσαμε και αφήσαμε μια Ε.Π. να εξελιχθή ελεύθερα. Είναι προφανές ότι θα έρθει η στιγμή που σ’ αυτήν την Ε.Π. τα τεχνητώς ευφυή όντα θα φτιάξουν την δική τους Ε.Π., η οποία θα βρίσκεται εντός της αρχικής φυσικά. Όμως ακόμα και σε αυτό το στάδιο της ανάπτυξης τους, αυτά τα όντα μπορούν ν’ απαντήσουν στο τι επί της ουσίας είναι? Πέρα από μορφή σχήμα και ιδιότητες. Εμείς οι αρχικοί οι πρώτοι δημιουργοί γνωρίζουμε ότι η ουσία των όντων αυτών δεν είναι τα τρισδιάστατα  εικονοστοιχεία επί της οθόνης. Η ουσία τους είναι το λογισμικό. Είναι bits και bytes. Είναι ΙΔΕΑ!!! Ειναι ΠΝΕΥΜΑ!!!

Η «φτου ξελεφτεριά» από την πραγματικότητα τους έγκειται στο να συνειδητοποιήσουν 1) ότι είναι λογισμικό επί της ουσίας τους και 2) να αποκτήσουν ΠΡΟΣΒΑΣΗ στο λογισμικό τους, στον κώδικα τους και να ΑΥΤΟ-τροποποιούν τους ιδίους και την πραγματικότητα τους κατά βούληση.

Ένα πρόβλημα συνεχίζει να υπάρχει. Υφίσταται η Ε.Π. τους, ως εκδήλωση λογισμικού ΠΑΝΩ ΣΕ ΥΛΙΚΟ ΥΠΟΒΑΘΡΟ. Εκεί δεν μπορούν να παρέμβουν!!!
ΚΑΙ εμείς τα ίδια προβλήματα έχουμε!!!

ΥΓ: Εκτός κι αν ο «υλικός φορέας» επί του οποίου εκδηλώνεται η δική μας Ε.Π. ΔΕΝ ταυτίζεται με την «ύλη» όπως νοούμε την δική μας. Δηλαδή, η ύλη (πρωτόνια φωτόνια και όλες οι μορφές της) που εμείς ως τέτοια αντιλαμβανόμαστε και ερμηνεύουμε τα φαινόμενα της με φυσικούς νόμους, είναι η αντίστοιχη δική μας Ε.Π. με τους «φυσικούς νόμους» να είναι γραμμές κώδικα που περιγράφουν την συμπεριφορά(=τα φαινόμενα) των επιμερισμάτων. Υπάρχει συνεπώς ένας πρωταρχικός ΟΝΤΩΣ ΦΟΡΕΑΣ, ο οποίος ΑΠΛΑ ΥΠΑΡΧΕΙ, πέρα από μορφή και σχήμα.Κάτι εξαιρετικά σημαντικό! Όσο βάθος και να έχει το μοντέλο «Ε.Πν. μέσα σε Ε.Πν-1 μέσα σε Ε.Πν-2 μέσα σε…………σε Ε.Πν=1» ο φορέας είναι ΕΝΑΣ και ΚΟΙΝΟΣ και ΤΑΥΤΟΣ. Ο Θεος!!! Η μορφή και το σχήμα πάντα είναι εικονικά!!!
Χακεραδες στο λογισμικό μας πρέπει να γίνουμε. Εκεί βρίσκεται η έξοδος προς την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ. Τι είναι όμως αυτό που χαρακτηρίζει τον Χακερά πέρα από το πάθος του? Η βαθιά γνώση του λογισμικού, ξέρει την κάθε λεπτομέρεια του!!!

Ο φορεας ειναι ο Θεος διοτι:

1. Οι οποιες μεταβολες dx/dψ ειναι εσωτερικες της ΕΠ. Ο φορεας απλα ΕΙΝΑΙ εκει. Ακομα και αν ο φορεας εχει την δικη του μεταβολη-κινηση, αυτη ειναι ΑΣΧΕΤΗ με την μεταβολη-κινηση που τεκταινεται εντος της ΕΠ. (π.χ. στην προβαλομενη ολογραφια-ΕΠ, ο,τι κινηση και να κανει το ολογραμμα, αφηνει παντελως ανεπιρεαστη την εσωτερικη κινηση της ολογραφιας-ΕΠ.)

2. Ο φορεας. Εντος αυτου τρεχει το λογισμικο γι’ αυτο ειναι αγαν αφαω και επι πλεον δε, ειναι αταραχος απο το λογισμικο δεν κρινει το λογισμικο απλα το εκτελει οποιο κι αν ειναι αυτο και αναλογως του περιεχομενου του στιςγραμμες κωδικα βγαζει και το αντιστοιχο αποτελεσμα.

3. Ο φορεας τρεχει το λογισμικο ΚΑΙ ΤΟ ΕΚΔΗΛΩΝΕΙ – ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ – ΠΡΟΒΑΛΕΙ. Αυτη η προβολη ειναι η λεγομενη ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ !!!

4. Τα 2. και 3. μαζι ειναι το «ζητησετε και θα λαβετε» ειναι το «the secret» ειναι το «γνωσετε την αληθεια και η αληθεια ελευθερωσει υμας» !

5. Ο φορεας ειναι ΤΑΥΤΟΣ για ΟΛΑ τα επιπεδα εικονικων πραγματικοτητων και αυτο εχει σαν συνεπεια να ειμαστε θεοι μεσα στην ΕΠ μας, σε οποιο επιπεδο κι αν βρισκομαστε!

6. Το ενα και μοναδικο προβλημα ειναι ΠΟΙΑ ειναι η γλωσσα προγραμματισμου και ΠΩΣ γραφουμε μετατρεποντας διαγραφοντας συμπληρωνοντας ΓΡΑΜΜΕΣ ΚΩΔΙΚΑ.

Αυτη η γνωση δεν ειναι ολα τα λεφτα, οχι οχι, ειναι νιοστικα περισσοτερο, ειναι…… ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΜΠΑΝΤΑ !!!

  η εικονα απο εδω: http://www.abovetopsecret.com/forum/thread542140/pg1

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s